Skip to main content
11.6.2023

ProSki Oulun tavoitteena olla Suomen nopein hiihtoseura

Niko Anttola ja Tero Seppälä siirtyvät ProSki Ouluun. Seura saa tulevalle kaudelle merkittäviä vahvistuksia.

Oululainen, syksyllä 2021 perustettu maastohiihtoseura ProSki Oulu saa tulevalle kaudelle kovia vahvistuksia. Planican MM-hiihtojen viestin hopeamitalisti ja viime talven nuorten maailmanmestari Niko Anttola siirtyy ProSki Ouluun, samoin kuin ampumahiihtäjänä tunnettu Tero Seppälä. Seppälä sijoittui Pekingin Olympialaisissa yhdeksänneksi ja oli vuoden 2022 MM-ampumahiihtokisoissa parhaimmillaan kymmenes. Naisten puolella myös olympiamitalisti ja maailmanmestari Riitta-Liisa Roponen siirtyy Proski Ouluun tulevalla kaudella. Anttola siirtyy uuteen seuraan Visa Ski Teamistä, Seppälä Haapajärven kiiloista ja Roponen Visa Ski Teamista.

Seura vahvistuu merkittävästi

-        Olemme tehneet taustatyötä seuran eteen jo syksystä 2019, joten tähän pisteeseen pääsy on meille hieno asia. Nyt varsinaiset työt kuitenkin vasta alkavat, toteaa Jani Oravamäki, seuran puheenjohtaja sekä seuran yksi perustajajäsenistä.

Oravamäen lisäksi seuran toiminnassa ovat mukana mm. entiset maajoukkuehiihtäjät, nykyään liike-elämässä vaikuttavat Teemu Kattilakoski ja Lasse Paakkonen. ProSki Oulu toimii lähes täysin yhteistyökumppaneiden tuella ja seura haluaakin kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitaan jo tässä vaiheessa alkavaa kautta.

-         Yksi seuran rooleista on rakentaa mahdollisimman vahva, liike-elämälähtöinen johtoryhmä, jonka avulla on mahdollista taata hyvät ja ammattimaiset olosuhteet seuralle, myös taloudellisesta näkökulmasta. Toimintaa kehittävä johtoryhmä ja seuran taustaverkostot pyrkivät rakentamaan hiihtoseuratoimintaa kaupallisesta tulokulmasta. Tällä hetkellä olemme sen suhteen oikealla uralla, mutta tekemistä toki edelleen riittää. Pyrimme siis luomaan aidosti uskottavaa ja kehittyvää seuratoimintaa, jonka yksi tavoite on luoda myös alueellista vaikuttavuutta tapahtumien ja yritysyhteistöiden kautta, Paakkonen kertoo

Suomen Cupin ja SM-kisojen viestit ovat ProSki Oululle tulevien lumien tärkeitä näytön paikkoja, ja seura tavoitteleekin rohkeasti viestijoukkueelle palkintopallisijoituksia. ProSki Oulu tarjoaa siis esimerkiksi Imatran Urheilijoille, Puijon Hiihtoseuralle, Jämin Jänteelle ja Pohti Ski Teamille tulevalla kaudella kärkipaikkojen kiriapua. 

-        Tavoite palkintopallisijoituksista on kova, mutta täysin realistinen, Paakkonen toteaa.

ProSki Oulussa on myös aktiivista Hopeasompa-toimintaa, jonka piiriin kuuluu noin 15 nuorta urheilijaa. Seuran tavoitteena on tarjota mahdollisimman hyvät harjoittelu- ja kehittymisolosuhteet myös nuorille urheilijoille. 

ProSki Oulun tavoitteena olla Suomen nopein hiihtoseura