Seura

Proski Oulu on hiihtourheilun puolesta toimiva maastohiihdon erikoisseura, joka tavoittelee jalansijaa hiihdon huipulta. Olemme hyvää vauhtia kiihdyttämässä kohti pysyvää ja menestyvää seuratoimintaa, joka ponnistaa Oulusta kohti suomalaista hiihdon huippua. 

Tarina

”Suomalaisessa hiihtourheilussa on Oulun kokoinen aukko”. Tämä oli Oulussa ja koko suomalaisessa hiihtourheilussa yleisesti tunnistettu tarve, johon aloimme tehdä muutosta vuonna 2019.

Ensiaskeleet seuran toiminnassa otettiin siis vuonna 2019 kun aloimme miettimään uuden seuran perustamista. Keräsimme perustettavalle seuralle osaavaan ja aktiivisen johtoryhmän. Seuramme sai siis alkunsa intohimoisten urheiluihmisten halusta luoda Ouluun jotain uutta, jolla on alueellista, kansallista sekä kansainvälistä vaikuttavuutta.

Seura perustettiin viralliseti vuonna 2021 ja ProSki Oulu on hiihtourheilun puolesta toimiva maastohiihdon erikoisseura, joka tavoittelee jalansijaa hiihdon huipulta. Olemme hyvää vauhtia kiihdyttämässä kohti pysyvää ja menestyvää seuratoimintaa, joka ponnistaa Oulusta kohti suomalaista hiihdon huippua.

Kaudelle 2022–2023 seuran toiminta on käynnistetty kunnolla ja meillä on yleisessä sarjassa jo kansallisesti menestyviä urheilijoita. Seurassamme toimii myös aktiivinen junioritiimi, jolle pyritään mahdollistamaan vahvat olosuhteet kehittymiselle urheilijapolussa eteenpäin.

Tällä hetkellä toimintamme yksi keskeinen aihio on voittavan urheilijatiimin rakentaminen, joka pystyy realistisesti taistelemaan hiihdon huipulla jo kaudella 2023–2024.

Tavoitteet

Rakennamme pitkäjänteisesti kyvykästä urheilijatiimiä, jonka tavoitteena on olla 5 vuoden sisällä Suomen nopein hiihtoseura. Matkan aikana urheilijamme tavoittelevat arvokisaedustuspaikkoja ja jatkuvaa menestystä niin SM-hiihdoissa kuin Suomen Cupissa.

Junioriurheilussa on tulevaisuus. Mahdollistamme kasvavalle junioritiimille laadukkaat olosuhteet, jotta he voivat kehittyä urheilijapolulla eteenpäin.

Toimimme hiihdon parissa positiivisesti erottuvalla tavalla. Haluamme olla näyttävä ja piristävä tekijä, jonka toiminta noteerataan esimerkillisenä koko urheilukentässä.

Kehitämme alueellisia hiihtoolosuhteita ja keinoja hyvinvoinnin edistämiseksi. Olemme aktiivinen lajin edistäjä ja tarjoamme organisaatioille mahdollisuuksia henkilökunnan työkyvyn parantamiseen.

Arvot

proski_arvot_pito.svg

PITO

Toimimme rehellisesti ja rakennamme luottamukseen pohjautuvaa toimintaa kaikkien sidosryhmien kanssa. Meidän tekemisessä ei ote lipsu.

proski_arvot_luisto.svg

LUISTO

Toimimme avoimesti ja yhteistyö meidän kanssa luistaa. Olemme menestystä hakeva seura ja voitelemme koneistoamme menestyksen edellyttämällä tavalla.

proski_arvot_kestavyys.svg

KESTÄVYYS

Rakennamme pitkäjänteisesti ja pala kerrallaan elementtejä menestyksen, alueellisen hyvinvoinnin sekä elinvoiman eteen. Luomme vaikuttavuutta niin huippu-urheilun, junioriliikunnan kuin työhyvinvoinnin puolesta.